Obzirom na tradiciju u čabarskom kraju, vezano uz podizanje prvosvibanjskih jarbola, a slijedom popuštanja određenih mjera od strane državnog i županijskog stožera, obavještavamo sve zainteresirane da je podizanje jarbola dozvoljeno ukoliko se isto izvrši u grupi koja nije veća od 5 osoba. Za vrijeme podizanja jarbola potrebno je pridržavati se mjera i preporuka koje su još uvijek na snazi.

Budući okupljanje u većim grupama nije dozvoljeno, molimo naše sugrađane da nakon podizanja jarbola ne organiziraju nikakva druženja. Ujedno upućujemo zamolbu svim predsjednicima mjesnih odbora, koji trenutno sukladno odluci Stožera civilne zaštite grada Čabra, obavljaju i dužnost povjerenika civilne zaštite, da svaki u svom mjesnom odboru upute sugrađane u način organiziranja podizanja jarbola te nadziru pridržavanje propisanih mjera u tijeku, a osobito nakon samog podizanja.

Usprkos činjenici da određene mjere popuštaju, i dalje molimo sve naše sugrađane za odgovorno ponašanje. U proteklih mjesec i pol velika većina pokazala je visoku razinu građanske i ljudske odgovornosti i vjerujemo da možemo sve propisane mjere do kraja ispoštovati i sačuvati grad Čabar zdravim.