Stožer civilne zaštite RH danas je donio tri nove odluke koje od sutra ublažavanju dosadašnje protuepidemijske mjere na području Republike Hrvatske.
Najvažnije promjene odnose se na mogućnost okupljanja u grupi do 40 osoba, na organizaciju javnog prometa (za područje grada Čabra to se odnosi na vraćanje autobusne linije Čabar – Delnice – Rijeka) te na potpuno ukidanje propusnica za kretanje cijelim područjem Republike Hrvatske.

Vezano uz jučerašnju odluku koja se odnosi na prelazak državne granice, a s obzirom na mnogobrojne nedoumice prenosimo pojašnjenje koje se odnosi na mjeru samoizolacije. Sve osobe pobrojane u točci II. Odluke o privremenoj zabrani prelaska graničnih prelaza RH ne podliježu više mjeri samoizolacije. To se odnosi i na prekogranične radnike kojima će se sutra prilikom vraćanja sa posla na graničnom prijelazu uručiti letak sa uputama o daljnjem ponašanju, no u samoizolaciju više ne trebaju ići.
Zbog mnogobrojnih upita koji su vezani uz ostale odlaske naših građana u Republiku Sloveniju (npr. odlazak po mirovinu ili u trgovinu), upućujemo sve zainteresirane da se jave djelatnicima slovenske pogranične policije, budući su hrvatske granice otvorene, no mjere koje se primjenjuju na teritoriju R. Slovenije u nadležnosti su slovenskih institucija.

Odluka o stavljanju izvan snage Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH

Odluka o izmjeni Oduke o načinu obavljanja javnog prometa

Izmjena Odluke o nužnim mjerama

Stožer CZ grada Čabra
načelnica, Ivana Lakota