Počela je nova školska godina. Puna neizvjesnosti, uz velike pripreme, ali na čabarskom području – svi spremni! Obje škole, osnovna i srednja, krenule su modelom A. Budući je čabarsko područje još uvijek tkz. „korona free“ zona, svi se iskreno nadaju da će ovaj oblik rada i potrajati.
209 osnovnoškolaca , 37 srednješkolaca i 75 vrtićaraca, brojevi su koji ove pedagoške godine oslikavaju stanje na čabarskom području. Nešto bolje nego prošle godine i svaki korak u pozitivno vrlo raduje!

Sve učenike osnovne škole na klupama su dočekale knjige, radne bilježnice i radni materijal. Iz državnog proračuna podmirena je nabava udžbenika, a Grad Čabar, kao i protekle godine, pobrinuo se da čabarski roditelji nemaju nikakve troškove oko nabave potrebnih knjiga te je osigurao sredstva za radne bilježnice i obvezan radni materijal. Uz redovnu marendu koju sva djeca dobivaju u školi, na području grada Čabra, lani je uveden i nadstandard pa tako svi čabarski osnovnoškolci ujutro imaju i besplatan doručak.
Početak školske godine svima predstavlja veliko uzbuđenje, no to je svakako najvažniji dan za prvaše i njihove roditelje. S novim torbama, širokih osmjeha i spremni za sasvim nove životne izazove njih 30 ove školske godine, veselo je na području Čabra, dočekalo svoje prvo školsko zvono.
Grad je olakšao i početak srednješkolskog obrazovanja roditeljima učenika prvog razreda Srednje škole „Vladimir Nazor“ Čabar. Prošle godine kupljene su potrebne knjige, kako za smjer opće gimnazije tako i za strukovno zanimanje te ih ove godine mogu koristiti „novi“ prvaši.
U iznosu od cca 23.000 kuna mjesečno, grad financira i prijevoz učenika na području Čabra, a u narednom periodu raspisat će se i socijalne stipendije, sportske te one za deficitarna zanimanja.
Prvog školskog dana prvaše, kao i polaznike dječjeg vrtića u svih 5 mjesnih odbora na području grada Čabra, obišle su i pozdravile zamjenica gradonačelnika Ivana Lakota i ravnateljica osnovne Škole Silvana Šebalj-Mačkić.
U svim ustanovama vrlo odgovorno se poštuju sve epidemiološke mjere. Na ulazima se mjeri temperatura, dezinficira obuća i ruke, a mogućnost ulaska u vrtiće i škole svedena je na najosnovnije osobe, korisnike i one bez kojih ustanove ne bi mogle normalno funkcionirati.
„Svim vrtićarcima i njihovim tetama, učenicima i nastavnicima na području grada Čabra želimo puno uspjeha. Sretno i svim našim mladima koji se u srednjim školama ili fakultetima školuju van područja grada. Budite nasmijano odgovorni, odgovorno bezbrižni i prije svega zdravi!“ poručila je zamjenica gradonačelnika Ivana Lakota.