Drage moje sugrađanke i sugrađani!

Došla je kraju i ova godina. Nimalo lijepa, puna neugodnih iznenađenja, strepnje. Godina koju ćemo sigurno svi dugo pamtiti.

Epidemija koja nas je na toliko različitih načina udaljila jedne od drugih, naučila nas je da možemo biti odgovorni, disciplinirani i da možemo paziti jedni na druge. I kao da to nije bilo dosta. Zatresao se Zagreb, sada i Banija. I ponovo smo pokazali da smo najjači kada je najteže. Jutros u 7.00 sati šleper sa 15 tona robe ušao je u Sisak. U manje od 24 sata Čabar se organizirao, prikupio pomoć i pokazao svoje veliko srce. Hvala vam svima!

Ipak na kraju, ako malo zastanemo i razmislimo, sigurno će svatko od nas naći i nešto dobroga što se dogodilo u ovoj neobičnoj 2020. Možemo i moramo biti zahvalni i za male stvari.
Sljedeća će biti bolja… tako obično volimo reći na kraju godine. Kako bi stvarno takva i bila, neka nam ne bude teško i u ovim danima ostati odgovorni i uputiti dragim ljudima novogodišnje čestitke telefonom, porukom, izbjegavati bilo kakva veća druženja, okupljanja rodbine, prijatelja, susjeda i ne dozvoliti virusu da se dalje širi među nama.

Svima vama gdje god bili, drage čabranke i čabrani, želim zdravu, sretnu, mirniju, uspješniju novu 2021. godinu. Čuvajte se i sretno!

Vaš gradonačelnik
Kristijan Rajšel sa suradnicima