Tijekom današnjeg jutra u Sisak smo ispratili našu sumještanku, pedagogicu Kseniju Petelin,prof. iz Čabra. Ksenija se priključila timu Crvenog križa za psihološku pomoć i do petka svojim će znanjem, iskustvom i prije svega dobrom voljom pripomoći djeci, ali i svima drugima kojima u ovom trenutku uz materijalnu, svakako treba i psihološka pomoć.
Tijekom jučerašnjeg popodneva na području mjesnog odbora Prezid organizirana je “mini” humanitarna akcija prikupljanja donacija za djecu. U dva-tri sata prikupljen je pun prtljažnik igračaka, slikovnica, društvenih igara… svega onoga što u ovim trenucima treba djeci. Na te mališane nekako se u ovim danima zaboravilo. U pogođena područja stigle su tone hrane, odjeće i obuće, no u ruševinama su ostale i igračke. 🙁
Akciju nismo proveli na cijelom području grada, budući u vozilu u kojem je tim krenuo iz Delnica za Sisak nije bilo više mjesta.
Sutra u ispomoć u Petrinju kreću i naši vatrogasci.

Hvala prezidancima na doista brzoj reakciji. Sve ostale obavijestiti ćemo pravovremeno treba li Banovina i dalje našu pomoć i na koji način.
Grad Čabar