Nakon što su u subotu ujutro odrađene potrebne aktivnosti na pripremi sanjkališta i staze za nordijsko skijanje, podno padina Rudnika u Tršću uskoro su se pojavili prvi gosti. Hladan i sunčan zimski dan ponukao je mnoge čabranke i čabrane te goste koji borave na ovom području, da uživaju u zimskim radostima.

U organizaciji Grada Čabra uz pomoć i realizaciju Ski kluba “Rudnik” Tršće i Obrta „Tanja“ koji su izvršili pripremne radnje na stazama te u postavljanju rasvjete, mnogobrojni posjetitelji mogli su sanjkati dugo u noć. Za toplu okrepu potrudila se Udruga iznajmljivača „Topli dom“ Tršće, a uz zvukove dobre glazbe koja se širila zimskom večeri, ugođaj je bio potpun.

Na žalost, zbog objesti, nemogućnosti vlastitog iskazivanja na drugim pozitivnim stvarima ili nečeg sasvim trećeg, u noći iz subotu na nedjelju, kada su reflektori ugašeni, nepoznati počinitelj ili počinitelji, automobilom su uništili podnožje sanjkaške staze te dio staze namijenjene za najmlađe posjetitelje. Tragovi kotača na pojedinim su mjestima duboki i do 30-ak centimetara što je već u nedjelju smanjilo mogućnost bezbrižnog uživanja u novopripremljenom sanjkalištu i predstavljalo opasnost od ozljeđivanja posebno najmlađeg uzrasta posjetitelja. Iako materijalna šteta nije velika, ona druga, koja se financijama ne može mjeriti, iznimna ja. O svemu su obaviješteni djelatnici Policijske postaje Čabar i vjerujemo da će se počinitelji naći i na prikladan način kompenzirati štetu koju su odmah po otvaranju sanjkališta nanijeli svojim sugrađanima.

Nadamo se da će vremenske prilike omogućiti da se u sanjkanju i skijaškom trčanju na području Tršća uživa još neko vrijeme. Zainteresiranost posjetitelja svakako će biti podstrek za daljnje aktivnosti i promidžbu zimskih sportova na području grada Čabra.

Grad Čabar

Autor videa: Alen Leš