Odlukom Vlade Republike Slovenije pooštrene su mjere i uvjeti za ulazak u R Sloveniju odnosno prelazak slovenske granice. Nova odluka osobito se očituje u nužnosti predočenja negativnog PCR testa ili brzog antigenskog testa za sve osobe koje dnevno ili periodično za potrebe odlaska na posao, školovanje ili zdravstveni pregled ulaze na teritorij Republike Slovenije.
Budući poveći broj građana grada Čabra dnevno ili tjedno prelazi hrvatsko-slovensku granicu u navedene svrhe, Stožer civilne zaštite grada Čabra, uputio je tijekom jučerašnjeg dana Stožeru civilne zaštite Primorsko-goranske županije zamolbu o mogućnosti organiziranja testiranja na području našega Grada. Time bismo našim sugrađanima uvelike olakšali novonastalu situaciju. Tijekom današnjeg dana od strane Doma zdravlja PGŽ, Ispostave Delnice zaprimili smo informaciju da se brzi antigenski testovi mogu jednom tjedno, po dogovoru,obaviti na području grada Čabra. Cijena brzog testiranja iznosi 150.00 kn.
PCR testiranje obavlja NZJZ u Delnicama sukladno terminima i cijeni koji su objavljeni na njihovoj web stranici.
Slijedom navedenog, pozivamo sve koji imaju ili će u narednom razdoblju imati potrebu za redovnim, tjednim testiranjem da se pozivom ili SMS porukom jave na broj 097/755 39 79 (potrebno je dostaviti ime i prezime osobe koja bi se testirala i podatak je li testiranje potrebno svaki tjedan ili periodično). Isti podatak možete uputiti i na mail: info@cabar.hr.

Ljubazno molimo za žurnost.

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Čabra
Ivana Lakota