Na području grada Čabra, na dan 22.03.2021. sedam je novo oboljelih osoba od bolesti COVID 19.

S obzirom na upite naših sugrađana vezane uz mogućnost testiranja upućujemo na podatke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Doma zdravlja PGŽ.

PCR testiranje obavlja NZJZ PGŽ, a detaljne informacije kako, gdje i kada možete dobiti na poveznici https://www.zzjzpgz.hr/
U slučaju da pacijent iz zdravstvenih razloga (teži oblici bolesti) nije u mogućnosti otići na PCR testiranje u Delnice ili drugi neki centar, takvo testiranje može se obaviti i na području Grada Čabra (dolaskom do pacijenta) o čemu preporuku donosi izabrani liječnik obiteljske medicine.

Ukoliko vam je dovoljan brzi test, u dogovoru sa predstavnicima Doma zdravlja PGŽ testiranje se obavlja i na području grada Čabra. Informacije možete dobiti na broj patronažne sestre 099/2518285, a naručiti se možete na e-mail: rapidcovidtest@domzdravlja-pgz.hr.
Prilikom narudžbe je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, kontakt broj mob/tel, datum kada vam je test potreban.

Nadalje, ponovno napominjemo da podaci koji se svakodnevno objavljuju o broju oboljelih osoba na području PGŽ nisu podaci koje izrađuje Stožer CZ grada Čabra. Oni se dnevno preuzimaju sa stranice Primorsko-goranske županije (www.pgz.hr), a riječ je o izvješću i podacima dobivenim i obrađenim od strane NZJZ PGŽ.

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Čabra
Ivana Lakota