Na području Grada Čabra, na dan 26.03.2021. sedam je novo oboljelih osoba od bolesti COVID 19, a u posljednjih 14 dana ukupno njih 25.

Sukladno preporuci Stožera CZ PGŽ pojačati će se nadzor nad provođenjem epidemioloških mjera. Nadzor će obaviti i inspekcijske službe civilne zaštite PGŽ, kao i ostala nadležna tijela. Posebna pozornost u narednom će se razdoblju obratiti na kolektive budući je primijećen porast oboljelih lokalnom transmisijom u radnim kolektivima.

Stožer civilne zaštite PGŽ donio je I. izmjenu i dopunu Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije. Odluka stupa na snagu 29.03.2021., a njome se ograničava broj osoba na javnim okupljanjima (max 15 osoba), na privatnim okupljanjima (max 8 osoba iz max dva domaćinstva), pooštrene su mjere vezane uz provođenje treninga, rad dječjih igraonica je ponovo obustavljen i sl.

Molimo građane za dodatan oprez, odgovorno ponašanje i poštivanje mjera Stožera! Suzdržite se od okupljanja koja nisu nužna! Nosite maske i na mjestima gdje one nisu obavezne, držite razmak i provodite mjere dezinfekcije ruku i prostora.

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Čabra
Ivana Lakota

Odluka – PGŽ – 1. izmjena