Idi na sadržaj

Mjesec svibanj mjesec kastracije, Čabar

NOVOSTI 2023
Mjesec svibanj - mjesec kastracije, uključimo se
Potaknuti Vašim brojnim upitima Grad Čabar u suradnji sa Veterinarskom ambulantom Ferarica d.o.o. u Rijeci pokreće akciju putem koje želi pomoći svojim građanima u brizi za njihove kućne ljubimce. Naime, kako bi potakli sve one koji do sada nisu kastrirali / sterilizirali svoje muške ili ženske mačke, to mogu učiniti besplatno tijekom mjeseca svibnja od 16.05.2022. pa sve do 16.06.2022. Grad Čabar organizira akciju financiranja kastracije/sterilizacije Vaših kućnih ljubimaca.
 

Gdje?
 
VETERINARSKA AMBULANTA I LJEKARNA FERARICA d.o.o.
 
Adresa: Kozala 51, 51000 Rijeka
 
Telefonskim putem naručite se na svoj termin:
 
tel +385 (51) 514 399
 

Kada?
 
u vremenskom periodu od  16.05.2022. do 16.06.2022.

Kako?
 
U gradu Čabru podignete poklon bon na temelju kojeg BESPLATNO u dogovorenoj Veterinarskoj ambulanti prema dogovoru obavite kastraciju/sterilizaciju Vašeg muškog ili ženskog mačka ili mačkice.

Uvjet da dobivanje potvrde:
 
Mjesto prebivališta vlasnika ljubimca mora biti na području Grada Čabra i to dokazujete osobnim dokumentom. Jedno kućanstvo - jedan poklon bon Ukoliko Vam trebaju dodatna informacije vezano za ovu akciju slobodno nas kontaktirajte u Gradsku upravu na naše brojeve telefona. Pridonesimo svi zajedno kontoliranom razmnožavanju naših kućnih ljubimaca!
 
                                               
Kad šečeš psa, šeći ga na povodcu !
Poštovani sugrađani, Zbog čestih i učestalih poziva i pitanja upućenih u Gradsku upravu vezano za način i postupanje sa psima koji se nekontrolirano kreću po prometnim i javnim površinama unutar naselja bez nadzora vlasnika ovim putem Vas informiramo. Po odluci Grada Čabra, koja se odnosi na držanje pasa i načinu postupanja sa psima i mačkama lutalicama, članak 9. („Službene novine“ PGŽ 23/04, 32/04, 18/09), glasi:

Po prometnim i drugim javnim površinama na području Grada Čabra držalac psa mora voditi na uzici, tako da ne ugrožava osobnu sigurnost ljudi i drugih životinja, njihovo kretanje te redovan promet. Ako je pas agresivan, držalac je dužan, osim što psa vodi na uzici, staviti mu brnjicu"
 
U članku 1. Odluke o II. Izmjeni i dopuni Odluke o držanju pasa i načinu postupanja sa psima i mačkama lutalicama („Službene Novine“ PGŽ 18/9) propisana ja novčana kazna od 500,00 i 2.000,00 kuna za prekršaj osobe koja postupi protivno odredbama ove Odluke.

Stoga Vas molimo da slijedom navedenog Vaše kućne ljubimce držite pod nadzorom !
www.cabar.hr_sjena_l
www.cabar.hr_sjena_d
© Grad Čabar

Narodnog oslobođenja 2, 51306 Čabar
Grad Čabar, službena email adresa Grad Čabar, službeni tel. broj
OIB: 04026778166
MB: 02565579
Green Certificate, Grad Čabar
Povratak na sadržaj