WIFI4EU: Besplatni bežični Internet na području Grada Čabra

U okviru inicijative WiFi4EU Europska komisija želi osigurati besplatan pristup bežičnom internetu za sve građane EU u javnim prostorima. Svim građanima, lokalnim stanovnicima i posjetiteljima, omogućeno je korištenje Interneta besplatno putem WiFi pristupnih točaka u parkovima, muzejima, zdravstvenim ustanovama, upravama i ostalim javnim prostorima.
Europska unija financira troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu, a korisnici će se obvezati na financiranje povezivosti (internetska pretplata) i održavanje opreme za bežični internet građanima i posjetiteljima, u trajanju od najmanje tri godine.

Gradu Čabru je temeljem uspješne prijave na javni poziv, dodijeljen vaučer u vrijednosti 15.000,00 €, koji u okviru inicijative financira Europska komisija putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF).

Proveden je postupka nabave te sklopljen Ugovor sa Optima telekom d.d. za nabavu opreme i instalaciju pristupnih točaka za javni bežični Internet.

Na javnim prostorima, instalirane su pristupne točke i to:
Prezid: dvije točke na lokaciji novog vatrogasnog doma i igrališta (igralište i dvorište doma)
Tršće: dvije točke na lokaciji Doma kulture (dvorana i trg),
Čabar: tri točke na lokaciji dvorca Zrinski (dvorište i gradska vijećnica)
Plešce: dvije točke na lokaciji Doma kulture (dvorana i ulazni prostor zgrade)
Gerovo: dvije točke na lokaciji Svlačionice i nogometnog igrališta (prostor ispred Svlačionice i parkirališta).

Pozivamo sve građane i posjetitelje da testiraju besplatni bežični Internet putem svojih mobilnih uređaja.
Jednom prihvaćeni uvjeti za korištenje WiFi4EU mreže na području Grada Čabra omogućuju korištenje besplatnog bežičnog Interneta WiFi4EU u svim gradovima i općinama u Republici Hrvatskoj te svim državama Europske unije, na čijim područjima je uspostavljena WiFi4EU mreža.

 

Korak 1.

 

Korak 2.

 

Korak 3.